Estonia propune includerea patriarhului Kirill pe lista sancțiunilor UE

Data actualizării: Data publicării:
patriarhul kirill al moscovei
Patriarhul Kirill al Moscovei. Foto: Profimedia Images

Ministrul estonian de externe Urmas Reinsalu a anunțat miercuri că țara sa va propune includerea Patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. Solicitarea vine ca urmare a celor mai recente declarații ale patriarhului rus.

La finalul săptămânii trecute, Patriaruhul Kirill afirma că soldații ruși care vor muri luptând în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele.

„Biserica crede că dacă cineva, împins de datorie și de nevoia de a-și onora jurământul, rămâne loial vocației sale și moare în îndeplinirea datoriei sale militare, atunci el, fără îndoială, face o faptă care este egală cu sacrificiul. El se sacrifică pentru alții, și, prin urmare, credem că această jertă curăță toate păcatele acelei persoane”, a afirmat duminică Patriarhul Kirill.

Până în acest moment, Kirill nu a fost introdus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, după ce Ungaria s-a opus acestei măsuri. Budapeste a amenințat că blochează cel de al șasele pachet de sancțiuni adoptat de liderii UE, dacă patriarhul rus va fi supus sancțiunilor europene.

Canada și Marea Britanie l-au inclus pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista sancțiunilor după ce acesta a susținut invazia rusească în Ucraina.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri