Evacuări în masă în Rusia. Val de amenințări cu bombă

Data publicării:
Foto: TASS
Foto: TASS

Zeci de clădiri, inclusiv școli și mall-uri din doisprezece orașe, au fost evacuate, după ce, începând de duminică, amenințările cu bombă se țin lanț în Rusia, relatează agenția Interfax

police700
Foto: TASS

Agenția de știri citează o surse din poliția din Celeabinsk, care susțin că „există motive să presupunem că acest lucru a fost organizat în străinătate”.

Valul de evacuări a început duminică, la primele ore ale zilei. Spre seară, autoritățile din Reazan au primit o serie de apeluri telefonice în care au fost avertizate de plantarea unor bombe-capcană în mai multe centre comerciale.  

Luni, acțiuni similare au vizat Celeabinsk și Kopeisk, Ufa și Stavropol, unde nu mai puțin de 42 de amenințări cu bombă au fost raportate forțelor de ordine, subliniază Interfax.

Apelurile au continuat și marți, ducând la evacuarea tuturor școlilor din Perm, a gării, a mall-urilor și a stațiilor de autobuz. De asemenea, au fost evacuate și instituțiile guvernamentale din Iujno-Sahalinsk, precum și din Novosibirsk și Ekaterinburg.

Ulterior, pericolul s-a dovedit a fi fals. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri