Evadarea spectaculoasă a unui gimnast nord coreean. Autoritățile de la Seul au însă îndoieli și l-au pus să arate cum a sărit gardul

Data publicării:
garn inalt cu sarma ghimpata si doi militari care patruleaza l frontiera dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud
Un gimnast nord-coreean a sărit la propriu gardul spre sud FOTO: Getty Images

Un gimnast nord-coreean a reușit să sară gardul în Coreea de Sud, calitățile lui acrobatice ajutându-l să treacă granița păzită foarte strict de militari înarmați care au ordin să tragă.

Trecerea frontierei dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud este o misiune aproape imposibilă. Zona este patrulată de gardieni înarmați, supravegheată de camerele de supraveghere și protejată de două milioane de mine și sârmă ghimpată. Cu toate acestea, acest bărbat, despre care se crede că are în jur de 20 de ani, a reușit cumva să sară gardul și să să evadeze

Gardul pe care l-a sărit are o înălțime de trei metri, potrivit The Korea Herald, publicație online din Coreea de Sud. Bărbatul le-a ridicat suspiciuni sud-coreenilor, care i-au cerut să recreeze evadarea curajoasă.

Se pare că bărbatul a fost avantajat de statura sa minionă și de calitățile sportive extraordinare și a sărit gardul fără să declanșeze senzorii cu care este dotat.

Tânărul a fost găsit îmbrăcat în haine civile albastre și a fost luat în custodie de armata sud-coreeană după ce a cerut azil politic.

Potrivit unor informații vehiculate de presă, bărbatul s-ar fi folosit și de o prăjină.

Sud-coreenii se întreabă care este motivul pentru care sistemul de securitate extrem de sofisticat și avansat din punct de vedere tehnologic nu a funcționat corect. Un oficial a declarat pentru agenția de știri Yonhap: „Vom analiza de ce senzorii nu au sunat și ne vom asigura că funcționează corect”.

Presa din sud spune că aproximativ 32.000 de persoane din Coreea de Nord au fugit în Coreea de Sud. Cifrele variază de la an la an, dar vârful a fost atins în 2009, când 2.900 de nord coreeni au trecut ilegal granița spre sud.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri