Evan Gershkovich a apărut în fața instanței, la Moscova. Tribunalul a decis ca acesta să rămână închis pe durata procesului

Data actualizării: Data publicării:
Evan Gershkovich
Rusia ia în considerare să accepte cererea SUA de a permite vizite la jurnalistul american arestat. Foto: Profimedia Images

Evan Gershkovich, jurnalistul american care a fost arestat în Rusia sub acuzații de spionaj, a apărut marți în fața unei instanțe din Moscova pentru a contesta măsura detenției sale pe durata procesului, însă cererea sa a fost refuzată, scrie The Guardian.

Corespondentul publicației Wall Street Journal, a fost ținut într-o boxă cu geamuri de plexiglas, o procedură obișnuită în tribunalele din Rusia. Acesta a fost fotografiat stând cu mâinile încrucișate și a rămas tăcut pe durata ședinței.

Acesta ar fi dorit ca arestul preventiv să fie înlocuit de arestul la domiciliu, potrivit CNN.

Evan Gershkovich este primul jurnalist american acuzat de spionaj în Rusia de la sfârșitul Războiului Rece. Publicația Wall Street Journal, pentru care acesta lucrează, a negat că Gershkovich ar fi implicat în astfel de acțiuni.

Evan Gershkovich contestă decizia de a fi ținut închis în penitenciarul Lefortovo pe durata anchetei.

Jurnalistul, ai cărui părinți au fugit din Uniunea Sovietică în 1979, a fost reținut de FSB pe 29 martie, într-un restaurant din Ekaterinburg.

Acesta a fost transferat în închisoarea Lefortovo, din Moscova, care pe timpul Uniunii Sovietice era folosită de KGB, dar acum a devenit locul în care suspecții acuzați de FSB pentru spionaj sau alte crime grave sunt închiși.

Kremlinul susține că Gershkovich spiona sub acoperirea meseriei de jurnalist. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că acesta a fost "prins în flagrant" în timp ce încerca să obțină informații secrete.

Ambasadorul SUA la Moscova, Lynne Tracy, a declarat luni că l-a vizitat pe Gershkovich la închisoare.

"Se simte bine și rezistă. Reiterăm apelul nostru ca Evan să fie eliberat imediat", a spus ambasadoarea.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri