Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. O bombă a fost ascunsă într-o scrisoare

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie spaniola in viteza
FOTO: Profimedia Images

O explozie a avut loc la ambasada Ucrainei din Madrid, iar un angajat care se ocupa de corespondență a fost rănit, a declarat miercuri Ministerul de Interne spaniol. Explozia s-a produs când angajatul a deschis un plic capcană, care conținea un dispozitiv exploziv.

Potrivit TeleMadrid, scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a fost trecută prin scanner. Surse din poliție au declarat pentru aceeași publicație că în plicul respectiv fusese introdus un dispozitiv exploziv artizanal.

Angajatul a fost rănit ușor și a fost tratat la un spital din apropiere, unde ar fi ajuns pe propriile picioare.  Presa spune că acesta avea răni la un singur deget.

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului.

Kuleba a ordonat sporirea măsurilor de securitate la toate ambasadele ucrainene

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba, a declarat despre angajatul rănit: „Viața lui nu este în pericol”.

Nikolenko a descris poziția angajatului drept „comandant”, potrivit CNN. El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit și că securitatea a fost întărită la toate ambasadele ucrainene.

Kuleba „a emis un ordin urgent de a spori securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate”, a spus Nikolenko.

„Oricine se află în spatele acestei explozii, nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să-și oprească munca zilnică pentru a întări Ucraina și a contracara agresiunea rusă”, a spus Kueba citat de Nikolenko.

Spania, țară NATO, a trimis echipamente militare în Ucraina pentru a-i ajuta forțele armate să lupte împotriva invaziei Rusiei.

Ambasada Ucrainei este situată în Hortaleza din nord-estul Madridului.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri