Explozie uriașă, cu cel puțin 60 de morți, într-o mină de aur din Burkina Faso. Dinamita folosită la exploatare ar fi luat foc

Data publicării:
oameni la o mina
Mină de aur în Burkina Faso FOTO: Profimedia Images

Aproximativ 60 de oameni au murit după o explozie produsă într-o mină de aur din Burkina Faso, au anunțat autoritățile locale.

Explozia s-a produs când dinamita depozitată a luat foc. Imaginile de la fața locului au surprins un crater uriaș, case distruse și cadavre intinse pe pământ.

Incidentul s-a soldat și cu un număr mare de răniți, zeci dintre aceștia fiind duși la Spitalului Regional Gaoua, relatează BBC.

Printre victime s-ar număra femei și copii, potrivit agențiilor de presă.

Autoritățile au deschis o anchetă, iar procurorul regional a vizitat locul tragediei.

Burkina Faso este unul dintre cei mai mari producători de aur din Africa, multe mine fiind operate de firme internaționale. Corespondentul BBC din Africa de Vest, Nicolas Negoce, spune că din 2009, aurul a devenit principala marfă de export în Burkina Faso, depășind bumbacul.

În 2020, țara a produs 54 de tone de aur, față de 45 de tone în 2019, în creștere cu 20%, potrivit ministerului de resort.

Accidentele mortale au loc frecvent la minele din multe țări africane. Luna trecută, cel puțin 13 persoane au murit într-o explozie uriașă în Ghana, după ce un camion care transporta explozibili către o mină de aur a intrat în coliziune cu o motocicletă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri