Extrema dreaptă americană inflamează tensiuni pe Twitter. Cont fals, creat de suprematiști albi, instigă la violență în numele Antifa

Data publicării:
donald trump
Foto: GettyImages

Un cont de Twitter care instiga la violență în numele organizației „Antifa” a fost descoperit ca fiind creat, în realitate, de un cunoscut grup al suprematiștilor albi, au anunțat reprezentanții platformei sociale, luni, relatează CNN. Contul a fost șters, ulterior.

„Acest cont a încălcat politicile noastre în ce privește manipularea și conținutul de tip spam, în special politica privind crearea de conturi false. Am luat măsuri atunci când instigări la violență au fost publicate de pe acest cont”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Înainte de a se dezvălui că acest cont aparținea suprematiștilor albi, fiul președintelui american Donald Trump Jr., încerca să arate cât de periculoasă este Antifa dându-i postările drept exemplu.

Deși numărul de urmăritori ai contului nu era mare, acesta este un exemplu care arată cum grupurile de extremă dreapta din SUA, rasiste, încearcă să inflameze tensiunile din societatea americană dându-se drept activitiști de stânga.

Duminică, Trump a anunțat că are de gând să desemneze Antifa drept organizație teroristă, deși guvernul american nu are autoritatea să facă acest lucru. „Antifa”, prescurtare de la „antifasciști”, este un grup slab organizat de persoane ale căror convingeri politice se îndreaptă spre stânga, de multe ori spre stânga radicală, dar care refuză să se asocieze cu Partidul Democrat, partid care, de altfel, este mai degrabă de centru.

Pozițiile politice ale Antifa nu sunt foarte clare, însă mulți dintre membri cred în sprijinul față de populații oprimate și se opun acumulării de bogăție de către corporații și elite. Unii dintre ei folosesc tactici radicale sau militante pentru a își face cunoscute mesajele.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri