Facebook îl suspendă pe Donald Trump încă doi ani pentru că „încă există un risc de siguranță publică”

Data actualizării: Data publicării:
donald trump cu o grimasă de dezmagire
Foto: Guliver/GettyImages

Facebook anunță că va menține suspendat contul fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, cel puțin doi ani, începând cu data suspendării inițiale, 7 ianuarie 2021, relatează Business Insider.

ACTUALIZARE. Donald Trump a reacționat la noua decizie a Facebook de a-l suspenda de pe platforma socială pentru doi ani. Fostul președinte spunem că decizia este o „insultă” la adresa votanților și a susținut din nou, în mod fals, că alegerile prezidențiale din 2020 au fost furate

„Dacă analizele noastre arată că există în continuare un risc în ce privește siguranța publică, vom extinde perioada de restricție pentru o nouă perioadă stabilită la acel moment, iar apoi vom continua re-evaluarea până când riscul încetează”, a anunțat platforma socială.

Consiliul de supraveghere de la Facebook, un grup de experți care pot răsturna decizii ale șefului Facebook, Mark Zuckerberg, au menținut suspendarea contului dar a stabilit că platforma socială „nu poate impune suspendarea pe perioada nedeterminată”.

Acest consiliu a cerut Facebook să re-evalueze decizia în următoarele șase luni.

Facebook a suspendat contul lui Donald Trump imediat după ce o gloată de susținători ai fostului președinte au luat cu asalt clădirea Capitoliului SUA în urma instigărilor acestuia. Trump a publicat chiar pe Facebook un clip video în care le-a spus atacatorilor: „Vă iubim, sunteți foarte speciali, mergeți acasă”.

În urma atacului mortal de la Capitoliu, instigat de Trump după luni de zile în care a susținut, în mod fals, că a câștigat alegerile prezidențiale din 2020, Trump a fost pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților, primul președinte american care a trecut prin această procedură de două ori. Trump a fost, ulterior, achitat, de Senatul american.

Citiți și: Donald Trump își închide blogul după 29 de zile, din cauza numărului mic de cititori - a avut mai puțin trafic decât un site de rețete

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri