Familia bărbatului a cărui moarte a fost transmisă live pe Facebook dă în judecată rețeaua de socializare

Data publicării:
rober godwin

Familia lui Robert Godwin, un bărbat de culoare din Cleveland, SUA, care anul trecut a fost împușcat mortal, vrea să dea Facebook în judecată și susține că rețeaua de socializare a dat dovadă de neglijență pentru că a eșuat să ia măsuri împotriva criminalilor, scrie The Guardian.

Godwin, în vârstă de 74 de ani, a fost împușcat mortal în aprilie 2017, în timp ce se întorcea acasă, după ce luase masa de Paște împreună cu familia lui. Steve Stephens, bărbatul care l-a împușcat, a filmat totul și a încărcat clipul pe pagina sa de Facebook, unde a fost văzut de milioane de ori. A durat două ore pentru ca Facebook să șteargă postarea.

Acum, fiica lui Godwin acuză rețeaua de socializare că a dat dovadă de „neglijență”, pentru că nu a acționat împotriva „amenințărilor de violență” făcute de Stephens înainte. Pe 16 aprilie, cu câteva minute înainte ca Godwin să fie ucis, Stephens, în vârstă de 37 de ani, a postat un mesaj în care spunea că „a pierdut totul” la jocuri de noroc și că se afla „într-un punct critic”, pe cale să „omoare ceva”.

„Facebook, ai patru minute să îmi spui de ce nu ar trebui să fiu condamnat la moarte acum. Vorbesc serios”, a mai scris acesta.

„Domnul Goodwin a fost forțat să stea de vorbă cu Stephens înainte să fie omorât, cu un pistol pus la cap. Din păcate, Robert Godwin și-a petrecut ultimele clipe din viață în spaimă și anticipându-și moartea”, se arată în documentele depuse la tribunal.

Stephens a fugit de la locul faptei, după crimă, dar a fost găsit de polițiști câteva zile mai târziu. Când ofițerii au încercat să îl aresteze, bărbatul s-a sinucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri