FBI nu a găsit documente clasificate în casa de vacanţă a lui Joe Biden

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele SUA Joe Biden vorbeşte de la un pupitru.
Preşedintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

FBI nu a găsit niciun document marcat "confidenţial" în casa de vacanţă a lui Joe Biden din Rehoboth, Delaware, care a fost percheziţionată, ieri, a declarat avocatul preşedintelui Statelor Unite, scrie BBC.

Avocatul spune, într-un comunicat, că percheziţiile de miercuri au fost "planificate" şi s-au făcut cu "sprijinul deplin" al preşedintelui.

Percheziţiile au durat patru ore şi, pentru că preşedintele a fost de acord cu ele, FBI nu a avut nevoie de un mandat.

Avocatul lui Biden, Bob Bauer, spune că percheziţiile au fost făcute "fără ca publicul să fie anunţat în avans" pentru a fi respectate "securitatea şi integritatea operaţională".

FBI a ridicat, însă, "materiale şi hârtii scrise de mână" de Biden în perioada 2009 - 2017, pe când era vicepreşedinte, pentru "cercetări suplimentare", a mai spu Bauer.

Percheziţiile de miercuri se înscriu într-o investigaţie mai largă, în cadrul căreia documente clasificate au fost găsite într-un birou din afara Casei Albe, folosit de preşedinte, dar şi în casa acestuia din localitatea Wilmington, din Delaware.

Numărul de documente clasificate găsite rămâne necunoscut, deşi mai mult de zece au fost găsite în timpul unor percheziţii din luna ianuarie.

Biden a spus că el şi echipa sa "cooperează deplin" cu investigatorii, însă a adăugat că nu a existat pericolul ca documentele să fie rătăcite.

"Nu e ca şi cum ar fi fost ţinute în stradă", a declarat Biden, în ianuarie, când astfel de documente au fost găsite în garajul său.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri