Femeia otrăvită împreună cu spionul rus este fiica lui. Reacția autorităților britanice la adresa Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
fiica spion

Femeia găsită otrăvită alături de fostul spion rus Sergei Skripal ar fi chiar fiica acestuia, cred autoritățile britanice, care investighează cazul. Cei doi se află internați la spitalul din Salisbury, în stare critică, după ce au fost expuși unei substanțe încă neidentificate, scrie BBC News.

Yulia Skripal, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită pe o bancă, leșinată peste tatăl ei, care se afla într-o stare de semiinconștiență, după cum a povestit un martor. Tânăra locuiește în Rusia, dar se afla în Marea Britanie în vizită la tatăl său.

Sergei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat în Rusia pentru că colaborarea sa cu serviciile britanice de inteligență, cărora le-a dezvăluit numele mai multor spioni ruși de pe teritoriul Europei. Autoritățile bănuiesc că ordinul de asasinare a lui Skripal a fost dat chiar de guvernul de la Kremlin, însă rușii neagă că ar avea vreo informație despre otrăvirea fostului spion și și-au arătat disponibilitatea de a colabora cu poliția din Regatul Unit.

Un oficial britanic a declarat că este important ca substanța misterioasă să fie identificată cât mai repede, deoarece deocamdată cei doi sunt tratați de medici doar pentru simptome, nu pentru cauza stării în care se află.

Doi polițiști au primit și ei îngrijiri medicale, după ce ar fi venit în contact cu urme ale substanței cu care au fost contaminați Skripal și fiica lui. Marți, ministrul de Externe britanic Boris Johnson a făcut amenințări voalate la adresa Rusiei și a declarat că Marea Britanie va răspunde „în forță”, dacă se va dovedi că guvernul de la Kremlin are vreun amestec în acest caz. El a declarat că Marea Britanie ar putea impune sancțiuni Rusiei și le-ar cere demnitarilor britanici să boicoteze Cupa Mondială din Rusia, din vara acestui an. Johnson a adăugat că nu arată pe nimeni cu degetul, dar a descris Rusia drept o „forță malițioasă și disruptivă”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri