Femeie din Israel condamnată la moarte în Emiratele Arabe Unite, pentru posesie de droguri

Data publicării:
Femeie cu cătușe la mâini
Femeie din Israel condamnată la moarte în Emiratele Arabe Unite, pentru posesie de droguri

O femeie din Israel a fost condamnată la moarte în Emiratele Arabe Unite, după ce un tribunal a găsit-o vinovată de posesie de cocaină în Abu Dhabi.

Femeia în vârstă de 43 de ani, numită de presa israeliană Fidaa Kiwan, a fost arestată în martie 2021, la câteva zile după ce a ajuns în țară.

Mai mult de jumătate de kilogram de droguri a fost găsit după ce apartamentul ei a fost percheziționat de poliție.

Se spune că femeia a susținut că drogurile nu erau ale ei, iar echipa ei de avocați urmează să facă apel împotriva sentinței.

Ministerul israelian de Externe a declarat că „se ocupă de acest caz", dar nu a dat încă o declarație mai lungă.

Sky News a contactat guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru comentarii.

Relațiile dintre Israel și EAU au fost „calde” în ultimii ani. Mulți israelieni au profitat de zborurile directe pentru a vizita Emiratele Arabe Unite în vacanță, iar EAU urmează să investească miliarde de dolari în Israel.

În decembrie anul trecut, Naftali Bennett a devenit primul premier israelian care a efectuat o vizită oficială la Abu Dhabi, iar președintele israelian a vizitat recent și el statul din Golf, mai notează sursa citată de Mediafax.

Emiratele Arabe Unite au o abordare extrem de strictă față de consumul de droguri și nu este neobișnuit ca pedeapsa cu moartea să fie aplicată dacă se dovedește vinovăția. Totuși, pedeapsa este adesea convertită într-o sentință lungă la apel.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri