Femeie în stare gravă, după ce a fost atacată de o gorilă la grădina zoologică din Madrid. Incidentul, aparent inexplicabil

Data actualizării: Data publicării:
gorila la gradina zoologica din madrid
O îngrijitoare a fost atacată de o gorilă la grădina zoologică din Madrid Foto: Zoo Madrid

O gorilă de la grădina zoologică din Madrid și-a atacat îngrijitoarea rupându-i mâinile și provocându-i o rană la cap. Incidentul s-a petrecut duminică dimineață în momentul în care femeia în vârstă de 46 de ani a intrat în țarcul gorilelor pentru a-și efectua treburile zilnice. Zona respectivă este protejată de un sistem cu trei uși. 

Femeia s-a trezit față în față cu Malabo, gorila mascul a grădinii zoologice, care are 29 de ani. Potrivit unor relatări, animalul ar fi fost luat prin surprindere, chiar în momentul în care se pregătea să mănânce, și atunci s-a năpustit asupra îngrijitoarei. „A trântit-o, dar fără să-și folosească enorma putere pe care o are la cele 200 de kilograme ale sale”, a precizat un purtător de cuvânt. 

Victima este la spital, în stare gravă, fiind intubată. Are un traumatism cranian, un traumatism toracic cu multiple fracturi și fracturi deschise la ambele brațe.

După ce a femeia a fost atacată, angajații grădinii zoologice au reușit să îndepărteze animalul cu ajutorul stingătoarelor de incedii, iar ulterior veterinarul i-a aplicat o injecție cu tranchilizant. Gorila a fost dusă apoi înăuntru, unde s-a calmat, a precizat grădina zoologică într-un comunicat. 

Acum se face o anchetă pentru a determina ce s-a întâmplat exact.

Grădina zoologică a precizat că Malabo a fost crescut cu biberonul de îngrijitori încă de la naștere și de obicei este legat afectiv de aceștia. Femeia pe care a atacat-o lucra la grădina zoologică de 19 ani. 

Un astfel de incident nu s-a mai întâmplat în istoria de 49 de ani a grădinii zoologice din Madrid, relatează La Vaguardia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri