Fenomen natural foarte rar filmat pe un câmp din Marea Britanie. „Nu am văzut în viața mea așa ceva”

Data publicării:
baloturi de zapada
Foto: BBC/Brian Bayliss

Un fenomen natural foarte rar a fost filmat pe un câmp din Marea Britanie. Este vorba despre șase „baloturi de zăpadă” fotografiate de Brian Bayliss în Wiltshire, scrie BBC.

baloturi de zapada
Foto: BBC/Brian Bayliss

Brian Bayliss, în vârstă de 51 de ani, a declarat că a observat baloturile de zăpadă pe un câmp-proprietate personală. A crezut inițial că sunt făcute de om, însă a observat că nu sunt urme de pași în zonă.

Se pare că acest fenomen se întâmplă atunci când vântul bate suficient de tare pentru a aduna și împinge zăpada, ca atunci când, de exemplu, un copil face un om de zăpadă.

„Nu am văzut în viața mea așa ceva”. Când s-a apropiat, bărbatul a observat și că „puteam să văd soarele prin mijlocul lor, nu aveam sens ce vedeam”.

„Acestea sunt pozele unui fenomen meteorologic foarte rar, care poarta numele de baloturi de zăpadă. Brian a fost foarte norocos să le vadă. Condițiile trebuie să fie perfecte (...) un strat subțire de zăpadă, pe o suprafața preexistentă de gheață, de care să nu se lipească,  combinat cu o temperatură, nivel de umezeală și vânt specifice - toate sunt fundamentale pentru aceste curiozități naturale”, a explicat meteorologul BBC, Ian Fergusson.

Imaginile au fost făcute sâmbătă, imediat după răsărit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri