Foto "Fiara Bondi", un violator în serie care a terorizat Australia timp de trei decenii, identificat după 40 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de Poliție în Australia
Un violator în serie a fost identificat de polițiștii australieni după 40 de ani. Foto: Profimedia Images

De la primul atac, în 1985, polițiștii au avut mai mulți suspecți, dar în final niciunul nu a putut fi acuzat. Peste 30 de femei au fost atacate în propriile case sau în timp ce făceau jogging. Autorul care a reușit să rămână neidentificat zeci de ani primise și un nume: Fiara Bondi. După aproape 40 de ani de la primul atac, anchetatorii au reușit să îl identifice cu ajutorul noii tehnologii ADN. Toate cele 31 de atacuri au fost legate de Keith Simms, notează BBC. Violatorul în serie avea o viață dublă, în comunitate era iubit și apreciat. 

Cunoscut ca „Fiara Bondi” sau „Violatorul cu trening”, Simms a atacat pentru prima dată în suburbia de pe litoralul Clovelly, în 1985. Ultimul său atac, potrivit anchetatorilor, a avut loc într-un cimitir în anul 2001. Victimele lui aveau vârste între 14 și 55 de ani.

În total, Keith Simms a atacat 31 de adolescente și femei între 1985 și 2001, intrând în casele lor sau atacându-le în timp ce făceau jogging, au declarat anchetatorii, citați de BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fiecare incident a fost investigat individual la acea vreme, dar poliția a început să le lege abia în anii 2000. când ADN-ul a 12 dintre victime s-a stabilit că este același cu al lui Simms, iar alte 19 incidente se potriveau cu modus operandi al atacatorului.

Victimele au povestit de-a lungul timpușlui că atacatorul își ținea fața acoperită și purta haine casual, precum treninguri, hanorace sau pantaloni scurți de fotbal. În 2019, anchetatorii au făcut o descoperire, găsind o potrivire ADN familială în baza de date a poliției, care a redus numărul de suspecți la 324 de persoane.

În septembrie, un eșantion de la Simms s-a dovedit a fi o potrivire perfectă cu cele prelevate de la victime. Potrivit presei locale, familia și prietenii l-au descris pe Simms ca pe un tată, bunic și membru al comunității foarte iubit.

Keith Simms a murit la 66 de ani, în februarie 2022.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri