Filipine se pregătește pentru cea mai puternică furtună din lume. Numită "Bestia", va lovi cu până la 265 km/h

Data publicării:
Filipine se pregătește pentru cea mai puternică furtună din lume
Filipine se pregătește pentru cea mai puternică furtună din lume. FOTO: Agerpres

Oficialii filipinezi au ordonat sâmbătă evacuarea a mii de rezidenţi în partea de sud a insulei Luzon. Ordinul de evacuare vine în pregătirea pentru cea mai puternică furtună din lume din acest an.

Evacuările preventive au început în comunităţile de coastă şi zonele predispuse la alunecări de teren din provinciile Camarines Norte şi Camarines Sur, a declarat pentru postul de radio DZBB Gremil Naz, relatează Reuters.

Tifonul Molave care a lovit săptămâna trecută a ucis 22 de persoane, în principal prin înec în provinciile aflate la sud de capitala Manila.

Autorităţile se confruntă cu un alt obstacol, deoarece distanţarea socială trebuie impusă în centrele de evacuare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Filipine are al doilea cel mai mare număr de infecţii cu noul coronavirus şi decese din Asia de Sud-Est. Pe primul loc se află Indonezia.

Alimente, apă, utilajele grele şi echipamentele de protecţie individuală sunt deja poziţionate în zone cheie, a declarat primarul oraşului Infanta din provincia Quezon.

„Dar, din cauza pandemiei COVID-19, fondurile noastre pentru cheltuieli şi probleme de calamitate sunt insuficiente”, a adăugat acesta.

 Tifonul Goni, cu vânt de 215 km / h şi rafale de până la 265 km /h, va lovi duminică coasta de SE a Asiei. Furtuna de categoria a cincea este considerată cel mai puternic taifun care a lovit Filipinele de la Haiyan, care a ucis peste 6.300 de oameni în noiembrie 2013. Experții în meteorlogie o numesc Bestia și spun că va atinge rapid nivelul 5, scrie presa internațională.

În fiecare an, aproximativ 20 de taifunuri lovesc Filipine.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri