Filmul zilei care a îngrozit Thailanda. Timp de 20 de minute, atacatorul de la creșă a tăiat copiii cu maceta și a împușcat profesorii

Data actualizării: Data publicării:
victime ale masacrului de la cresa din thailanda
Treizeci şi şapte de oameni, majoritatea copii mici, au fost ucişi la o creşă din Uthai Sawan de un fost poliţist FOTO: Profimedia Images

Detalii terifiante ies la iveală după masacrul de la o creșă din Thailanda. Reuters a făcut o cronologie a evenimentelor din teribila zi, în urma mai multor interviuri cu vecini, martori și un ofițer de anchetă. Ei au vorbit despre orele de groază și au acuzat răspunsul greoi și lent al poliției. Înregistrările telefonice au confirmat multe detalii în acest sens. 

Adjunctul șefului poliției din Thailanda, generalul Surachate Hakparn, a recunoscut că răspunsul poliției a fost lent și că ofițerii au sosit prea târziu pentru a opri crima. .

Înainte de masacru, la începutul zilei, atacatorul, Panya Khamrap a fost la tribunal într-un dosar în care era acuzat de trafic de droguri. Verdictul urma să fie dat în ziua următoare. În zori, vecinii l-au auzit certându-se în casă cu iubita lui, femeia amenințându-l că îl părăsește.

Reuters nu a putut stabili ce s-a întâmplat la tribunal, dar mass-media, citând vecini, a raportat că avocatul lui Panya i-a cerut să facă dovada unui bun comportament. Un alt vecin a declarat pentru Reuters că a văzut-o pe mama lui Panya cu diploma sa de studii.

Când bărbatul s-a întors acasă, iubita și fiul ei erau plecați.

La prânz, s-a urcat în mașină și la un colț de stradă a lovit un bărbat pe o motocicletă în fața unui mic magazin. A coborât geamul și l-a împușcat, a spus un martor. Bărbatul rănit s-a târât spre magazin, cerând ajutor. Cei doi se cunoșteau, deoarece Panya cumpărase apă de la magazinul lui.

Panya nu a tras. În schimb, a condus până la o intersecție unde a lovit un grup de oameni, a ieșit din camionetă și i-a înjunghiat. Trei au murit și mai mulți au fost răniți.

De acolo a mers cu mașina către clădirea unde era creșa. Copiii dormeau când Panya a sosit în jurul orei 12:30. A atacat oamenii care erau în curte, i-a împușcat pe unii dintre ei, pe alții i-a înjunghiat. Doi au murit imediat, iar trei au ajuns la spital.

"Totul s-a întâmplat atât de repede .... și era sânge peste tot", a spus un bărbat.

Oamenii alergau. Două angajate, Jidapha Boonsom, 48 de ani, și Saowaluk Keeta, 25 de ani, au năvălit într-un birou e lângă creșă. Unii angajați au sunat la poliție, dar li s-a spus că polițiștii sunt la o altă misiune.

Panya a tras de două ori în ușa creșei și a deschis-o cu piciorul, a declarat un martor. Timp de aproximativ 20 de minute a mers din sală în sală, împușcând profesori și tăind copiii cu maceta.

Unii profesori au fugit, dar nu și Supaporn Pramongmook, 26 de ani, care era însărcinată în opt luni. Un alt profesor, Maliwan Lasopha, a încercat să îl implore pe Panya, dar el i-a ucis pe amândoi.

Angajații au spus că Panya a ieșit calm ținând lama și a plecat.

După ce a ajuns înapoi în cartierul său, Panya s-a întâlnit cu un vecin. "Ce faci?" l-a întrebat acesta. "Sunt aici să te ucid", i-a răspuns Panya, care l-a atacat apoi pe un altul.

Ascunsă în casă cu cei doi copii mici ai săi, o femeie a sunat de mai multe ori la poliție. "Au spus că nu sunt suficienti polițiști. Le-a luat ceva timp", a Suwan Tonsomsen.

După ce a încercat să dea foc mașinii, Panya a plecat. S-a întors acasă în jurul orei 15, și-a ars camioneta, și-a împușcat iubita, fiul ei și apoi s-a sinucis. Comunitatea este zguduită: "De ce a atacat și a rănit copiii? Asta vrem noi să știm noi."

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri