Finlanda își va închide granițele pentru „turiștii” ruși care fug de mobilizare, începând de la miezul nopții

Data actualizării: Data publicării:
polițiști de frontieră între mașini la graniță
Ruși la coadă la punctul de trecere de la Vaalima, la granița ruso-finlandeză. Foto: Profimedia Images

Finlanda își va închide granițele pentru turiști ruși începând de la miezul nopții, o decizie prin care se așteaptă ca fluxul de călători care încearcă să scape de mobilizarea lui Putin să scadă semnificativ, a anunțat, joi, guvernul de la Helsinki, conform Reuters.

Intrarea rușilor în țară pune în pericol relațiile internaționale ale Finlandei, a spus șeful diplomației de la Helsinki, Pekka Haavisto.

Intrarea în țară pentru vizite de familie, dar și pentru muncă sau pentru studii va fi permisă în continuare, a adăugat ministrul finlandez.

Guvernul finlandez a anunțat încă de acum mai multe zile că intenționează să oprească intrarea în țară din Rusia pe bază de viză turistică. Finlanda se teme că va deveni o țară de tranzit pentru rușii care încearcă să scape de mobilizarea anunțată de dictatorul rus.

Tinerii ruși care au trecut în Finlanda pe la punctul de trecere de la Vaalimaa, săptămâna trecută, unii după o călătorie de trei ore din Sankt Petersburg, spun că au părăsit țara de frica mobilizării.

Aproape 17.000 de ruși au trecut granița în Finlanda în timpul weekend-ului, o creștere de 80% față de săptămâna precedentă, au anunțat autoritățile finlandeze, luni, în condițiile în care fluxul de ruși care încearcă să scape de mobilizare a crescut puternic.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri