Finlanda pune la bătaie joburi de vis. Cum poți fi plătit pentru a privi Aurora Boreală

Data publicării:
aurora borala, luminile nordului
Foto: Shutterstock

Finlanda și-a construit în ultimii ani o campanie eficientă de turism, prin care încurajează străinii să viziteze țara. În 2016, Finlanda a introdus programul „FinRelax”, prin care îi încuraja pe turiști să urmeze un program în 5 pași pentru a se relaxa în natură. În 2017, campania Off The Map Travel îi atrăgea pe călători să testeze Aurora Floating Experience, adică să plutească pe un lac din nordul țării, în timp ce privesc Luminile Nordului. Iar în 2018, Finlanda pune la bătaie câteva joburi de vis.

aurora borala, luminile nordului
Foto: Shutterstock

Zeci de companii finlandeze au început recrutările și sunt în căutare de candidați dispuși să presteze slujbe precum fotografiatul naturii, să se joace cu câinii, să petreacă timpul în tărâmul lui Moș Crăciun sau să...privească Aurora Boreală, scrie Forbes.

Dacă ți se pare că sună prea bine să fie adevărat, pe portalul EURES poți arunca o privire peste joburile disponibile și peste cerințele pe care ar trebui să le îndeplinească cei care vor să aplice.

Iată câteva dintre joburile disponibile:

Ghid safari de iarnă. Ghizii au rolul de a prelua grupurile de turiști care vizitează Finlanda în timpul iernii și să se ocupe de organizarea activităților pe care aceștia doresc să le facă. De exemplu, un ghid poate conduce snowmobilul, îi poate duce pe turiști să pescuiască la copcă sau să fie liderul grupului în expedițiile de dificultate ușoară pe munți.

Ghid pentru câinii husky

Cei care adoră natura și cărora le plac și animalele au posibilitatea să se angajeze ca ghizi pentru câinii husky, principalul lor rol fiind acela de a avea grijă de câinii husky, a-i hrăni, a-i înhăma la sănii și a organiza expedițiile turiștilor în săniile trase de câini.

Fotograf

Dacă ai visat vreodată să fotografiezi Aurora Boreală, acum ai șansa de a imortaliza Luminile Nordului și să fii și plătit pentru asta. Companiile caută fotografi aventuroși, care să vâneze Luminile și să facă poze spectaculoase în îndepărtata Laponie.

Ajutor de Moș Crăciun

Nu este nevoie să te îmbraci în spiriduș și nici nu există o limită de înălțime pentru acest job. În schimb, sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească un ajutor de Moș Crăciun sunt legate mai degrabă de întâmpinarea turiștilor care vin din întreaga lume în regatul Moșului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri