Fiul lui Pablo Escobar: „Tatăl meu nu ar trebui să fie prezentat ca o poveste de succes pentru că nu s-a bucurat de nimic”

Data publicării:
Pablo Escobar
Pablo Escobar FOTO: Profimedia Images

„Tatăl meu nu ar trebui să fie prezentat ca o poveste de succes pentru că nu s-a bucurat de nimic”, a declarat joi fiul fostului baron al drogurilor Pablo Escobar, deplângând că mulţi tineri visează să calce pe urmele tatălui său, glorificat într-un serial pe Netflix.

Invitat de municipalitatea din Santiago de Chile la un Consiliu pentru transparenţă, Sebastian Marroquin a criticat ferm „narco-cultura” pe care o promovează, în opinia sa, media şi seriale precum „Escobar, baronul răului”.

„Astăzi, la 30 de ani de la moartea sa, Pablo Escobar generează mai multe informaţii decât în timpul vieţii sale”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă în capitala chiliană, citat de Agerpres.

El a deplâns glorificarea activităţii criminale şi a personajului lui Pablo Escobar, afirmând că în prezent „mulţi tineri îmi scriu spunând: am văzut filmul, am văzut serialul şi vreau să fiu ca tatăl tău”.

Sebastian Marroquin, născut Juan Pablo Escobar, a adoptat această identitate la vârsta de 16 ani, când el şi familia sa s-au refugiat la Buenos Aires după moartea lui Pablo Escobar, liderul cartelului din Medellin ucis de forţele de securitate columbiene în 1993.

„Tatăl meu nu ar trebui să fie prezentat ca o poveste de succes pentru că nu s-a bucurat de nimic. Mă simt mult mai bogat decât tatăl meu, deoarece sunt un om liber”, a spus el, adăugând că în prezent este prieten cu majoritatea copiilor traficanţilor de droguri care erau duşmanii tatălui său şi le-a cerut iertare sutelor de victime ale acestuia.

Întrebat cum crede el că se poate pune capăt traficului de droguri şi violenţelor pe care le generează, Sebastian Marroquin s-a declarat favorabil legalizării consumului de droguri, deoarece "toată maşina prohibiţiei a generat acest context".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri