Foaie de parcurs pentru Acordurile de la Minsk

Data publicării:
petro porosenko - fb

O foaie de parcurs pentru aplicarea Acordurilor de la Minsk, încheiate ca să rezolve criza din estul Ucrainei, va fi prezentată până la sfârşitul lunii noiembrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, după prima întâlnire din ultimul an cu preşedintele rus Vladimir Putin.

petro porosenko - fb

Reuniunea, care a durat cinci ore, a avut loc la Berlin şi a fost mediată de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

Încheiate în februarie 2015 la Minsk, dar încă neaplicate complet, acordurile cu pricina se referă la respectarea armistiţiului în estul Ucrainei, organizarea de alegeri în regiunea controlată de separatiştii proruşi, eliberarea prizonierilor şi restaurarea controlului Ucrainei asupra frontierei sale de est cu Rusia.

Pe de altă parte, preşedintele Ucrainei a cerut retragerea necondiţionată a militarilor ruşi din estul Ucrainei, pe care Moscova nici nu recunoaşte că îi are. La rândul său, Rusia cere un statut special de autonomie pentru partea de est a Ucrainei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri