Fost ambasador: Rusia a pierdut mai multe trupe în Ucraina decât în ​​Afganistan, iar Putin e gata să inventeze povești

Data actualizării: Data publicării:
tanc rusesc distrus in ucraina
Cum a reușit Rusia să piardă sute de tancuri și mii de blindate în Ucraina. Foto: Profimedia

Numărul soldaților ruși care au murit până acum în Ucraina este mai mare decât în Afganistan, când Rusia a pierdut 15.000 de militari, a declarat la Sky News un fost ambasador britanic în Rusia.

Andrew Wood, fost ambasador britanic în Rusia, a vorbit joi dimineață la Sky News despre situația din Ucraina.

El a spus că Moscova ar fi pierdut deja „mai multe trupe decât în timpul războiului din Afganistan”, când 15.000 de soldați au fost uciși.

„[Vladimir Putin] a crezut că va câștiga mult mai repede, dar de fapt, el pierde [războiul]. El nu poate câștiga războiul în sensul obținerii unui rezultat clar, stabilit. Nimeni în Ucraina nu va uita ce a făcut și ce au făcut forțele sale și felul în care au făcut-o. Asta în sine este o înfrângere.", a declarat Andrew Wood.

Fostul ambasador a adăugat că propaganda rusă urmărește să denatureze adevărul, iar Vladimir Putin „va încerca să inventeze un fel de poveste” pentru a explica evoluția războiului.

Întrebat dacă crede că sunt posibile discuții între Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Andrew Wood a declarat că se îndoiește de acest lucru, până când nu se va ști care este situația în regiunile de est ale Ucrainei.

„Dacă Rusia continuă să piardă trupe în ritmul în care este acum, atunci pot avea discuții despre retragerea Rusiei, în esență. Dacă va câștiga, măcelărind mai mulți ucraineni, tot nu va fi o victorie, pentru că situația nu va fi permanentă”, a spus fostul ambasador.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri