Fosta candidată democrată Marianne Williamson a intrat din nou în cursa pentru Casa Albă

Data publicării:
Marianne Williamson
Marianne Williamson, fostă candidată democrată, a intrat din nou în cursa pentru Casa Albă. FOTO: Profimedia Images

Marianne Williamson, autoarea unor cărţi de succes despre spiritualitate şi bunăstare, a anunţat, sâmbătă, că va candida pentru funcţia de preşedinte al SUA în 2024, la patru ani după ce nu a reuşit să treacă de cursa internă a democraţilor.

Această femeie de 70 de ani, uneori descrisă drept "guru" de către Oprah Winfrey, este prima care s-a lansat oficial în tabăra democrată, care încă aşteaptă decizia preşedintelui Joe Biden.

La 80 de ani, Biden susţine că are "intenţia" de a candida pentru un al doilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă intrarea în campanie. Într-un discurs de extremă stânga rostit în fața susţinătorilor săi adunaţi la Washington, Marianne Williamson a denunţat un sistem politic "rezistent la schimbare", "corupt" de marile companii.

"O singură persoană nu va putea rezolva toate problemele (...) nici măcar un preşedinte. Dar un preşedinte care spune lucrurilor pe nume ar face foarte bine", a spus ea."Misiunea noastră este să creăm o viziune a dreptăţii şi a iubirii atât de puternică încât să depăşească forţele urii, nedreptăţii şi fricii", a adăugat ea, scrie Agerpres.

După ce a scris "A Return to Love", un bestseller lansat în 1992, Marianne Williamson a fost adesea invitată în emisiunile lui Oprah Winfrey pentru a oferi sfaturi de dezvoltare personală. În urmă cu patru ani, această femeie excentrică, cu voce gravă, a concurat cu Joe Biden, precum şi cu alţi douăzeci de candidaţi la nominalizarea Partidului Democrat.

În timpul primelor dezbateri, a fost remarcată prin discursuri lirice asupra "puterii iubirii", denunţând "forţa psihică întunecată" a lui Donald Trump. Dar ea nu a reuşit să crească în sondaje, rămânănd la 0,3% din intenţiile de vot şi s-a retras.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri