Fosta soție a lui Jeff Bezos divorțează și de cel de-al doilea soț. MacKenzie Scott și profesorul Dan Jewett erau căsătoriți de un an

Data publicării:
MacKenzie Scott și Jeff Bezos în 2018
MacKenzie Scott și Jeff Bezos în 2018 FOTO: Getty Images

MacKenzie Scott, miliardară, una dintre cele mai bogate femei din lume, divorțează și de cel de-al doilea soț, profesorul Dan Jewett. Cei doi s-au căsătorit în 2021, după ce Scott a divorțat de primul ei soț, fondatorul Amazon Jeff Bezos.

MacKenzie Scott a depus luni o cerere de divorț la Curtea Superioară King County din statul Washington, anunță The New York Times.

Cunoscută pentru acțiunile ei caritabile, MacKenzie Scott a declarat că își va dona în timpul vieții cea mai mare parte din avere.

După divorțul de Jeff Bezos în urma căruia a devenit miliardară, MacKenzie Scott a început imediat să doneze sume foarte mari din averea ei uriașă pentru cauze caritabile. În trei ani, ea a donat peste 12 miliarde de dolari.

Potrivit unei analize Bloomberg, averea ei netă a fost estimată la aproximativ 62 de miliarde de dolari, deși valoarea ar putea fi acum mai mică, din cauza scăderii pieței de valori. La un moment dat ea a spus că va continua să doneze până va rămâne „cu seiful gol”.

Luna trecută, MacKenzie a donat două vile din Beverly Hills, în valoare totală de 55 de milioane de dolari, către California Community Foundation. În comunicatul de presă care anunța donația a fost menționat doar numele ei, deși până acum donațiile au fost făcute și în numele soțului ei, Dan Jewett.

De asemenea, ar fi donat 15 milioane de dolari Fundației Health Forward și un grant de 20 de milioane de dolari Fundației Episcopale pentru Sănătate din Houston. În niciunul din anunțuri nu a fost menționat Jewett, semn că relația dintre ei nu traversa o perioadă foarte bună.

Scott și Jewett s-au căsătorit în 2021. El a fost profesor la școala privată Lakeside din Seattle, de unde a plecat după căsătorie, sub pretextul că prezența lui a început să atragă atenția reporterilor interesați de viața lui privată.

MacKenzie Scott și Dan Jewett s-au căsătorit în 2021

MacKenzie Scott și Dan Jewett s-au căsătorit în primăvara anului 2021, la 2 ani după ce a divorțat de Jeff Bezos. El era profesor de la școala unde învațau copiii ei.

Vestea căsătoriei a fost făcută publică la momentul respectiv pe site-ul fundației filantropice „Giving Pledge”. „Dan este un om grozav, și sunt fericit și încântat pentru amândoi", a declarat Jeff Bezos tot atunci într-un comunicat de presă.

MacKenzie Scott și-a făcut publică intenția de a dona cea mai mare parte a averii ei. Majoritatea donațiilor au mers către organizații caritabile conduse de femei, bănci de alimente și instituții de învățământ.

Scott a fost căsătorită cu Jeff Bezos timp de 25 de ani și l-a ajutat să pornească Amazon în 1994. Totodată, a scris două romane. În momentul divorțului lor, în 2019, Jeff Bezos era cea mai bogată persoană din lume, deținând peste 16% din retailerul Amazon. În urma separării, MacKenzie Scott a primit 4% din acțiunile Amazon. Anul trecut, când s-a căsătorit a doua oară, MacKenzie Scott era a 22-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 53 de miliarde de dolari, în timp ce fostul ei soț era pe primul loc, cu 171 de miliarde de dolari.

Inițiativa „Giving Pledge” a fost creată de Bill și Melinda Gates și Warren Buffet, în 2010. Miliardarii care aderă la această inițiativă promit să-și doneze majoritatea averii în scopuri caritabile în decursul vieții lor. MacKenzie Scott face parte din „Giving Pledge”, dar Jeff Bezos nu s-a alăturat aceste inițiative.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri