Fostul bodyguard al lui Putin insistă: preferă o „cafteală”, nu un „duel verban” cu Navalnîi

Data publicării:
zolotov

Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, generalul Viktor Zolotov, fosta gardă de corp a preşedintelui Vladimir Putin, care l-a provocat la un „duel” pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în timp ce acesta se afla în închisoare, a respins vineri condiţiile propuse de opozant de a se „duela verbal” într-o dezbatere publică, relatează dpa şi newsru.com, citate de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Navalnîi, care între timp a ieşit din închisoare, a declarat joi seara că în calitate de persoană căreia i s-a aruncat mănuşa, a acceptat provocarea şi a ales „arma” şi locul pentru duel: „o dezbatere la televiziune naţională”.

„Dezbateri? Îl invitasem pentru altceva”, a reacţionat Zolotov într-o declaraţie pentru agenţia de presă TASS. „De aceea, nu ne vom întâlni”, a adăugat el.

„Sunt acuzat că l-am invitat să-l bat după ce m-a acuzat de corupţie. După decizia instanţei vom vedea dacă el are sau nu dreptate. După aceea, vom reveni la această problemă”, a spus Zolotov, refuzând în esenţă să se dueleze într-o dezbatere televizată cu adversarul nr.1 al Kremlinului, sugerând de fapt că l-a acţionat în justiţie, potrivit newsru.com.

Zolotov l-a provocat pe Navalnîi la un „duel” luna trecută - în timp ce opozantul rus se afla în închisoare pentru organizare de manifestaţii neautorizate - ca urmare a unei anchete privind corupţia în cadrul Gărzii Naţionale, date publicităţii de Fondul pentru combaterea corupţiei (FBK) al lui Navalnîi.

„În ring, pe tatami, oriunde, îţi promit că te voi face o chiftea suculentă în doar câteva minute”, a spus Zolotov (64 de ani) îmbrăcat în uniformă, cu pumnul ridicat, într-o înregistrare video postată pe internet, conform media ruse.

Navalnîi (42 de ani) a acuzat Garda Naţională (alcătuită din circa 340.000 de persoane) de fraudare a fondurilor publice la scară extinsă prin achiziţii de produse alimentare supraevaluate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri