Fostul premier malaezian, în vârstă de 97 de ani și cu probleme cardiace, a fost externat din spital după ce a fost tratat de Covid-19

Data publicării:
Mahathir Mohamed
Mahathir Mohamed a condus ultima oară guvernul malaezian în 2018, la vârsta de 92 de ani. Foto: Profimedia Images

Fostul premier al Malaeziei, Mahathir Mohamad, în vârstă de 97 de ani, a fost externat din spital, duminică, după ce fusese internat cu Covid-19, relatează Reuters.

Mahathir, în vârstă de 97 de ani, a condus guvernul țării vreme de aproape două decenii și încă activează ca parlamentar. Politicianul a avut probleme cardiace de-a lungul vremii și a trecut prin mai multe operații de bypass și prin mai multe infarcte.

El a fost internat la Institutul Național de Boli Cardiace, miercuri, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus și va rămâne în carantină până marți. Mahathir fusese vaccinat cu trei doze de vaccin, ultima doză fiind făcută în noiembrie 2021.

Unul dintre cei mai longevivi politicieni și lideri malaezieni, Mahathir a condus guvernul țării sale vreme de 22 de ani, până în 2003. A revenit, apoi, ca prim-ministru, la vârsta de 92 de ani în 2018 după ce a condus o coaliție politică spre o victorie istorică împotriva partidului pe care l-a condus la un moment dat.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri