Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, diagnosticat cu COVID, a fost spitalizat cu dublă pneumonie

Data publicării:
petro porosenko
Petro Poroșenko Foto: Guliver / GettyImages

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, în vârstă de 55 de ani, testat pozitiv în această săptămână pentru COVID-19, a fost spitalizat cu o dublă pneumonie, a anunțat sâmbătă soţia sa, informează Agerpres

Petro Poroșenko, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, supranumit și „regele ciocolatei”, pentru că are o fabrică de dulciuri, suferă de diabet.

Petro Poroşenko a fost spitalizat într-o clinică din Kiev, a anunțat Marina Poroşenko într-un videoclip publicat pe Facebook. „Chiar dacă soţul meu are o dublă pneumonie, el are o mare voinţă şi o manifestă în lupta împotriva maladiei”, a asigurat ea.

În prezent deputat, Poroşenko a anunţat marţi că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi se tratează „acasă”, pe fondul unei agravări a situaţiei epidemice în Ucraina. 

Și o altă personalitate politică celebră din Ucraina, fostul premier Iulia Timoșenko, a fost greu încercată de COVID. În vârstă de 59 de ani, ea a avut de asemenea pneumonie și a nevoie de terapie intensivă și de ventilație artificială, dar la începutul lunii septembrie începuse să se simtă mai bine și a fost testată negativ la coronavirus. Presa ucraineană a scris că fiica și ginerele Iuliei Timoşenko s-ar fi îmbolnăvit și ei

Până în prezent, în Ucraina, ţară cu aproximativ 40 de milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 222.000 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 4.300 soldate cu decese. 

Petro Poroșenko a condus Ucraina între 2014 şi 2019, când a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Volodimir Zelenski, actor şi novice în politică. Soția acestuia din urmă, Olga Zelenska, a avut, la rândul ei, COVID-19.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri