Fostul propagandist șef al dictaturii de la Phenian în străinătate va candida la alegerile parlamentare din Coreea de Sud

Data publicării:
Thae Yong-ho este un fost diplomat nord coreean
Foto: Profimedia Images

Thae Yong-ho, un fost diplomat nord-coreean refugiat în Coreea de Sud, va candida la alegerile parlamentare de la Seul, scrie New York Times.

Thae Yong-ho a lucrat timp de 10 ani la ambasada Coreei de Nord din Londra, fiind responsabil cu organizarea vizitelor presei străine la Phenian. Diplomatul era considerat propagandistul șef al dictaturii nord-coreene în străinătate. În 2016, Yong-ho, alături de familia sa, a fost dat dispărut, însă, ulterior, Guvernul de la Seul a confirmat că fugarul se află în Coreea de Sud.

Fostul diplomat a declarat că a decis să candideze, după ce autoritățile sud-coreene au deportat doi pescari nord-coreeni, după ce au descoperit că aceștia și-au omorât 16 colegi pescari, membri ai echipajului unei nave de pescuit.

„Este greșit, chiar dacă erau infractori”, a declarat Yong-ho.

Nord coreeanul va candida pentru Parlamentul Coreei de Sud din partea Alianței Speranței Pentru Viitor, principalul partid de opoziție din Seul. Yong-ho a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că dacă va fi ales, va propune ca o lege prin care Coreea de Sud să fie obligată să accepte toți solicitanții de azi din nord, indiferent dacă au sau nu un trecut criminal.

Oficialul speră că decizia sa să fie privită ca o oportunitate excelentă de a arăta poporului nord-coreean „cum funcționează democrația”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri