FOTO. Un geam desprins dintr-un elicopter american a căzut în curtea unei școli din Okinawa în timpul orei de educație fizică

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Okinawa Times
Foto: Okinawa Times

Un geam al unui elicopter militar american a căzut miercuri pe terenul de sport al unei școli din insula japoneză Okinawa, rănind ușor un elev, relatează Kyodo News.

okinawa
Foto: Okinawa Times

Aproximativ 60 de elevi participau la ora de sport când a geamul, desprins din rama portierei unui elicopter CH-53E și cântărind 7 kilograme, a picat din cer pe teren.

Potrivit sursei citate, elicopterul decolase de la baza aeriană Futenma a Statelor Unite, care găzduiește un exercițiu militar de amploare americano-japonez.

Oficialii militari americani au prezentat scuze, într-un comunicat de presă, pentru „anxietatea provocată în comunitate”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

.

Acesta este al doilea incident într-o săptămână în care a fost implicat un elicopter al forțelor americane din Okinawa, transmite Newsweek.

oki
Foto: Okinawa Times

Pe 7 decembrie, un obiect în formă cilindrică a căzut dintr-un alt elicopter CH-53E pe acoperișul unei grădinițe. Potrivit primelor investigații, obiectul s-ar fi desprins din asamblajul elicei.

Elicopterele CH-53E sunt în circuitul armatei americane din anii 1980 și ar trebui înlocuite, din cauza stării avansate de uzură în care se află, atrăgea atenția anul trecut, într-o analiză din Bloomberg, expertul Todd Harrison de la Centrul de Studii Strategice și Internaționale.

De altfel, în 2016, Pentagonul a aprobat un contract cu gigantul Lockheed Martin pentru schimbarea flotei de CH-53E cu elicoptere noi CH-53K.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri