Sari la conținut

FOTO-VIDEO. Scene emoționante la despărțirea hocheistelor sud-coreene de coechipierele lor nord-coreene

Hocheistele sud și nord-coreene, care au concurat la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang sub steagul Coreei Unite, s-au despărțit luni în lacrimi, în momentul în care sportivele din Coreea de Nord se pregăteau de plecare.

După ce au petrecut o lună în Coreea de Sud, delegația sportivă nord-coreeană și-a luat rămas bun de la sportivii din Sud, plecând spre granița intercoreeană.

Reflectând la perioada petrecută alături de sportivele nord-coreene, Sarah Murray, antrenoarea echipei naționale de hochei feminin a Coreei de Sud, a povestit pentru televiziunea CGTN: „La început, erau circumspecte. Dar, încet, încet, jucătoarele din Coreea de Nord au început să apară la antrenamentele noastre. Am observat cât de mult iubesc acest sport și cât de dornice erau să învețe din experiența noastră sportivă. După două, trei zile, am început să ne simțit toate într-o mare familie”.

Despărțirea a fost dureroasă, deoarece „știu că este posibil să nu le mai vedem niciodată”, a declarat pentru Associated Press jucătoarea sud-coreeană Choi Ji-yeon, transmite Newsweek.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a declarat închise Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, duminică, la finalul ceremoniei găzduite de Stadionul Olimpic din localitatea sud-coreeană.

„Jocurile Păcii'', cum au fost denumite aceste Jocuri, au debutat pe 9 februarie şi au fost teatrul unei apropieri spectaculoase între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, care sunt încă în război din punct de vedere tehnic, din 1953.