Fotografia cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică a publicat-o în ziua funeraliilor

Data actualizării: Data publicării:
regina elisabeta a IIa
Fotografia cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică a publicat-o în ziua funeraliilor. FOTO: Twitter The Royal Family

Casa Regală britanică a publicat o nouă fotografie a fostei suverane. Este o imagine de anul acesta, realizată pentru a marca 70 de ani de la urcarea pe tron. Elisabeta a II-a a fost primul monarh britanic care a atins această etapă. 

În imaginea surprinsă în luna mai la Castelul Windsor, regretata regină zâmbește larg. Poartă o ținută bleu, un colier de perle și o broșă primită de la tatăl ei, George al VI-lea, când a împlinit 18 ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alte imagini intens distribuite pe rețelele sociale surprind un curcubeu apărut deasupra Palatului Westminster. E al doilea curcubeu din Londra, din ultimele 11 zile. Primul a apărut deasupra Palatul Buckingham pe 8 septembrie, cu puțin timp înainte să fie anunțat decesul Reginei.

Referindu-se la această fotografie publicată luni de Casa Regală Britanică, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a spus: "Este regina, este ea însăși, așa cum e proiecția mentală a unei generații care a găsit-o pe tron.

Nu există în acest moment la nivel global o personalitate care să se ridice la nivelul memoriei reginei. Ea este un simbol în legătură cu exercițiul autorității într-o manieră perfect acceptabilă pentru un popor, iar asta nu e simplu de realizat.

Acest exercițiu monarhic a avut loc 70 de ani, iar un astfel de precedent e aproape imposibil să se repete în generația pe care o cunoaștem de lideri mondiali".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri