Franța a trimis o echipă de pompieri cu teste Covid pentru șoferii de TIR blocați la granița Marii Britanii

Data publicării:
Mai mulți șoferi de camion și polițiști britanici în portul Dover în timpul restricțiilor de circulație impuse pentru a opri răspândirea noii tulpini a coronavirusului.
Mai mulți șoferi de camion și polițiști britanici în portul Dover în timpul restricțiilor de circulație impuse pentru a opri răspândirea noii tulpini a coronavirusului. Foto: Getty Images

O echipă de pompieri francezi a fost trimisă în Marea Britanie, în portul Dover, pentru a aduce teste pentru coronavirus șoferilor de TIR care așteaptă deja de mai multe zile să treacă granița și să ajungă înapoi pe continent, relatează The Independent.

Ambasadoarea Franței în Regatul Unit a anunțat că 26 de pompieri au fost trimiși să aducă 10.000 de teste pentru coronavirus în port pentru a le permite șoferilor să ajungă pe continent la timp pentru sărbătorile de iarnă.

Mii de șoferi de camioane care au încercat să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Franța din Marea Britanie au fost opriți la graniță în contextul pandemiei de coronavirus și a situației legate de coronavirusul mutant care s-a răspândit fără control în această țară.

Franța a anunțat ulterior că va permite trecerea frontierei dacă șoferii pot să facă dovada unui test negativ la coronavirus. Autoritățile britanice nu au avut, însă, capacitatea de a furniza aceste teste, iar șoferii au rămas blocați ore în șir în cozi în portul Dover și într-un aeroport dezafectat din apropiere.

În urmă cu o zi, șoferii furioși și-au vărsat frustrarea încăierându-se cu polițiștii britanici. În imaginile difuzate la TV și publicate pe rețelele sociale pot fi văzute confruntări fizice între polițiști și șoferi. Forțele de ordine au încercat să îi țină în frâu pe șoferii furioși care s-au adunat pentru a își vărsa frustrarea în contextul în care au petrecut ore în șir așteptând să poate ajunge pe continent.

Poliția din Kent a anunțat că o persoană a fost arestată în urma „perturbărilor” care au avut loc și în Dover dar și într-un aeroport dezafectat din Manston, folosit pentru parcarea vehiculelor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri