Franța este pregătită să atace Siria. Anunțul șefului forțelor armate

Data publicării:
raid aeriana siria israel
Israelul a efectuat sute de bombardamente împotriva țintelor iraniene de pe teritoriul Siriei în ultimii ani, dar s-a ferit până acum să lovească provinciile de coastă unde sunt concentrate forțele militare ale Rusiei care participă la operațiunile din Siria. Foto: Profimedia Images

Un înalt oficial al armatei franceze a declarat joi că forţele sale sunt pregătite să atace ţinte din Siria dacă acolo vor fi folosite arme chimice în aşteptata ofensivă a guvernului de a relua sub control provincia nordică Idlib.

Rusia, un aliat al preşedintelui Bashar al-Assad, a reluat atacurile aeriene asupra insurgenţilor din Idlib, marţi, după săptămâni de bombardamente şi atacuri ale artileriei forţelor pro-guvernamentale siriene asupra ultimei enclave majore a rebelilor.

„Suntem pregătiţi să atacăm dacă arme chimice vor fi folosite din nou”, a spus Francois Lecointre, şeful forţelor armate franceze, citat de News.ro. „Pot fi conduse (atacurile, n.r.) la nivel naţional, dar este în interesul nostru să facem asta cu cât mai mulţi parteneri”

În luna aprilie, Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie au lansat peste 100 de rachete spre ţintele pro-guvernamentale ca represalii la un posibil atac cu gaz otrăvitor.

Ideea unei ofensive în Idlib a alarmat agenţiile internaţionale. ONU a transmis că aproximativ jumătate dintre cele 3 milioane de oameni care trăiesc în zona de nord-vest controlată de rebeli au fost evacuaţi. Este estimat că în regiune se află circa 10.000 de jihadişti.

Lecointre a mai spus că se aşteaptă ca ultimele zone de rezistenţă ale organizaţiei teroriste Stat Islamic din Siria şi Irak să fie cucerite până la finalul lunii noiembrie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri