Franța introduce noi restricții din cauza Omicron. Ministrul Sănătății spune că urmează un „mega val”

Data publicării:
ministrul sanatatii din franta
Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat că numărul cazurilor noi se dublează la fiecare două zile. Foto: Profimedia Images

Franța a anunțat restricții mai stricte pe fondul îngrijorărilor legate de varianta Omicron. De asemenea, guvernul restrânge intervalul pentru doza booster la trei luni de la patru. Ministrul Sănătății a avertizat că urmează un „mega val”.

Din 3 ianuarie, munca la distanță va deveni obligatorie pentru cei care pot, iar adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimentele în interior şi la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber. Nu vor fi, însă, restricţii de circulaţie în noaptea de Anul Nou.

Consumul de băuturi şi alimente va fi interzis în transportul pe distanţe lungi.

Deși studiile sugerează că tulpina Omicron este mai ușoară decât Delta, cu o șansă cu 30% până la 70% mai mică ca persoanele infectate să ajungă în spital, există temeri că numărul mare de cazuri ar putea copleși spitalele.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a declarat că infecțiile cu coronavirus se dublează la fiecare două zile, avertizând despre un „mega val” de cazuri noi, scrie BBC.

Cluburile de noapte vor rămâne închise, iar în cafenele și baruri clienții pot fi serviți doar la masă, cu o limită de șase persoane. Purtarea măștii va deveni obligatorie în centrele orașelor.

Certificatul verde, care va necesita dovada vaccinării, nu doar un test negativ, pentru a intra în spațiile publice - va intra în vigoare din 15 ianuarie, dacă Parlamentul din Franța va aproba un proiect de lege.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri