Franţa pregăteşte măsuri pentru securitatea armatei şi a personalului civil în nord-estul Siriei după retragerea SUA

Data publicării:
emmanuel macron, presedinte franta
Emmanuel Macron, președintele Franței / Foto: Getty Images

Franţa a anunţat luni că pregăteşte măsuri pentru siguranţa armatei şi a personalului civil francez în nord-estul Siriei în timp ce SUA încep să-şi retragă forţele din zonă în urma unei ofensive turce împotriva miliţiilor kurde, relatează Reuters.

''Se vor lua măsuri în următoarele ore pentru a asigura siguranţa personalului militar şi civil francez prezent în zonă în cadrul coaliţiei internaţionale de luptă împotriva Statului Islamic şi al operaţiunii umanitare'', a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat după o reuniune de urgenţă a cabinetului, fără a da detalii suplimentare.

Franţa a fost unul dintre principalii aliaţi în coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak, avioane militare vizând ţinte ale militanţilor şi forţe speciale franceze coordonându-se pe teren cu luptători kurzi şi arabi.

Statele Unite au anunţat duminică începerea unei retrageri deliberate a aproximativ 1.000 de trupe din nordul Siriei, un proces despre care oficiali americani au apreciat că poate dura mai degrabă zile, decât săptămâni.

Oficiali francezi au afirmat anterior că o retragere a SUA i-ar forţa să plece de asemenea din zonă, având în vedere că se bazează pe suportul logistic american.

Sursa: Agerpres

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri