Franța răspunde Spaniei și Marii Britanii cu aceeași monedă: Persoanele care vin din aceste țări vor sta în carantină

Data publicării:
Terminal plecari aeroport
Foto: Guliver/GettyImages

Franţa va institui carantina la domiciliu pentru 14 zile în cazul persoanelor venite din Spania şi Regatul Unit, ca răspuns după măsura similară luată de aceste două ţări pentru persoanele revenite dintr-o călătorie internaţională în vederea prevenirii apariţiei de noi cazuri de COVID-19, relatează Agerpres.

„Luăm act de decizia guvernului britanic şi o regretăm”, a declarat pentru AFP Ministerul francez de Interne, în urma anunţului autorităţilor de la Londra despre auto-izolarea obligatorie la domiciliu timp de 14 zile pentru aproape toate persoanele venite în Regatul Unit dintr-o călătorie internaţională, începând cu data de 8 iunie. „Franţa este pregătită să instituie o măsură de reciprocitate imediat ce dispoziţia va intra efectiv în vigoare de partea britanică”, menționează autoritățile franceze.

Anterior, Franța anunțase aplicarea măsurii „carantinei voluntare”, începând de luni, pentru persoanele venite din Spania, ţară care de asemenea a instituit carantina la domiciliu în cazul persoanelor venite din străinătate.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri