Franţa va oferi Ucrainei un ajutor în valoare de 300 milioane de euro

Data publicării:
Emanuel Macron face declarații.
Franţa va oferi Ucrainei un ajutor în valoare de 300 milioane de euro Foto: Profimedia

Franţa va debloca un ajutor de 300 milioane de euro pentru Ucraina, a anunţat joi Ministerul de Externe de la Paris. Şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian a confirmat, într-o discuţie cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, „deblocarea în zilele următoare a unui pachet de asistenţă financiară de 300 milioane de euro, în conformitate cu angajamentul luat” de preşedintele Emmanuel Macron faţă de omologul său Volodimr Zelenski.

Franţa livrează de asemenea echipamente defensive şi carburanţi forţelor ucrainene, scrie Agerpres.

Ucraina beneficiază de un sprijin masiv din partea SUA şi a altor ţări membre NATO.

Washingtonul a anunţat o asistenţă militară de un miliard de dolari în termen de o săptămână.

Potrivit Ministerul de Externe, Jean-Yves Le Drian s-a angajat că Franţa va „continua eforturile la nivel european pentru a creşte costurile pentru Rusia ale continuării operaţiunilor sale militare".

Totodată, Le Drian a evocat „importanţa discuţiilor angajate sub egida Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) cu privire la securitatea şi siguranţa instalaţiilor nucleare civile în Ucraina”.

Kievul a acuzat armata rusă că a tăiat de două ori alimentarea cu electricitate a instalaţiilor nucleare de la Cernobîl şi că a detonat muniţii în apropierea unui reactor la Zaporojie, două centrale aflate sub controlul Moscovei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri