Fred la Marmotte, marmota din Canada care prezice vremea, a fost găsită moartă cu câteva ore înainte de prognoză

Data publicării:
Marmota Punxsutawney Phil
Marmota Punxsutawney Phil din SUA. Sursa foto: Profimedia Images

Fred la Marmotte, omologul canadian al celebrului Punxsutawney Phil din SUA, a fost găsit mort cu doar câteva ore înainte să prezică sosirea primăverii, informează The Guardian.

Marmota "nu a prezentat semne vitale" când organizatorii tradiției anuale din Val-d’Espoir, Quebec, au încercat s-o trezească din hibernare.

Dacă Fred s-ar fi trezit și și-ar fi văzut umbra, s-ar fi ascuns repede înapoi în vizuină, prognozând că urmează alte șase săptămâni de iarnă. Lipsa umbrei ar fi însemnat că Fred rămânea la suprafață, semnalând o primăvara timpurie.

La 40 de minute de la începerea festivităților, care au inclus concerte și dansuri, organizatorul Roberto Blondin le-a comunicat celor adunați că Fred a murit. El a mai spus că este de părere că Fred a murit la toamna sau la începutul lunii decembrie, la vârsta de 9 ani, relatează CBC.

În statul american Pennsylvania, un alt meteorolog faimos, marmota Punxsutawney Phil, a prezis încă șase săptămâni de iarnă.

Mai multe orașe din SUA și Canada sărbătoresc Ziua Cârtiței, însă Punxsutawney Phil este de departe cel mai faimos meteorolog rozător.

Mare parte din faima lui se datorează filmului cult "Ziua Cârtiței", din 1993, în care joacă Bill Murray. Personajul său, un reporter trimis să relateze de Ziua Cârtiței, retrăiește aceeași zi în continuu.

Punxsutawney Phil și predecesorii săi, denumiți toți Phil, prezic vremea din 1887. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA a anunțat că Phil a prezis vremea cu o rată de succes de 40% în ultimii 10 ani.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri