Furie în Africa de Sud după ce s-a aflat că „Doctorul Moarte” încă tratează pacienți. Cine este Wouter Basson și ce a făcut

Data actualizării: Data publicării:
Wouter Basson
Wouter Basson a fost „creierul” din spatele proiectului de arme chimice al guvernului de apartheid din Africa de Sud FOTO: Profimedia Images

Oamenii din Africa de Sud au declanșat o adevărată revoltă pe social media după ce s-a aflat că „Doctorul Moarte”, cel care a fost creierul din spatele proiectului de arme chimice al guvernului de apartheid, un program care a implicat răpirea, otrăvirea și uciderea activiștilor anti-apartheid, încă profesează într-o clinică privată.

Cardiologul Wouter Basson tratează pacienții la ani de zile după ce a fost condamnat pentru conduită neprofesionistă de către consiliul de sănătate al țării, potrivit BBC News.

El a fost condamnat în 2013 pentru încălcarea eticii medicale, după ce s-a stabilit implicarea lui în programul de război chimic și biologic al fostului guvern de apartheid.

Wouter Basson a fost acuzat că a furnizat și a produs droguri folosite în răpiri, pastile pentru sinucidere și pilule anti-fertilitate pentru „curățarea etnică”.

Mass-media l-a nuTagsmit „Dr. Death” (Doctorul Moarte) atunci când au apărut detalii despre programul secret pe care l-a coordonat.

Presa locală spune că a lucrat în cel puțin două clinici din provincia Western Cape.

Angajatorul său a spus că „nu poate interzice medicilor înregistrați, inclusiv dr. Basson, să practice medicina, cu excepția cazului în care legea îi împiedică să facă acest lucru”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri