Video Furtuna ”Barbara” face ravagii în capitala Greciei. Guvernul îndeamnă oamenii să reducă "drastic" deplasările și să lucreze de acasă

Data actualizării: Data publicării:
Atena furtuna Barbara
Atena, sub zăpadă din cauza furtunii Barbara. Foto: Captură video/ YouTube

Capitala Greciei a fost acoperită de un strat consistent de zăpadă în urma furtunii "Barbara", care a lovit începând din weekend nordul ţării şi arhipelagul insulelor Sporade. Autoritățile au decis ca toate unitățile școlare să rămână închise luni și îndeamnă oamenii să lucreze de acasă, transmite AFP, citată de Agerpres.

Guvernul și Protecţia Civilă recomandă populaţiei să îşi reducă "drastic" deplasările și îndeamnă locuitorii să lucreze de acasă, autorităţile încercând să evite repetarea haosului provocat anul trecut de ninsorile abundente.

Traficul garniturilor de metrou către şi dinspre Aeroportul Internaţional din Atena, situat la 30 de kilometri est de centrul oraşului, a fost sistat, a anunţat autoritatea de transport a Capitalei, OSE.

Circulaţia pe drumul care duce la aeroport a fost restricţionată din cauza ninsorilor abundente. De asemenea, drumul naţional care leagă capitala Greciei de oraşul Lamia, din centrul ţării, a fost închis încă de duminică seara.

Într-un mesaj de alertă trimis pe telefoanele mobile, Protecţia Civilă elenă a avertizat că până la prânz sunt aşteptate "ninsori abundente" în Attica, regiunea din jurul Atenei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Examenele universitare din regiunea Attica au fost, de asemenea, amânate, iar supermarketurile, farmaciile şi benzinăriile se vor închide de la ora locală 18:00 (16:00 GMT).

Tribunalele vor rămâne, de asemenea, închise.

Toţi locuitorii din regiunile afectate de furtuna "Barbara" au primit sâmbătă şi duminică mesaje de alertă pe telefoanele mobile.

O furtună care a adus ninsori abundente a provocat haos în Grecia în timpul iernii anului 2022, guvernul fiind acuzat de neglijenţă. Pe şoseaua de centură a Atenei, aproximativ 3.500 de şoferi au rămas blocaţi din cauza zăpezii, ceea ce a stârnit un val de indignare. Peste 200.000 de gospodării şi sedii comerciale au rămas fără curent de la începutul furtunii.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri