Gafă a unui canal de știri francez. Ce a difuzat joi seara după anihilarea atacatorului din Strasbourg

Data publicării:
franta

Canalul francez de ştiri BFMTV a prezentat vineri scuze publice după ce a difuzat joi seară cântecul „I Shot the Sheriff”, al lui Bob Marley, în urma morţii lui Cherif Chekatt, autorul atacului comis marţi la Târgul de Crăciun din Strasbourg (estul Franţei), transmite AFP, citată de Agerpres.



În timpul unei ediţii speciale dedicate morţii lui Chérif Chekatt, ucis de poliţie, celebrul cântec al lui Bob Marley a fost difuzat pentru mai mult de 1 minut de BFMTV, în jurul orei locale 22:20 (21:20 GMT), ceea ce provocat reacţii ale telespectatorilor pe reţelele de socializare online.

Canalul s-a scuzat pentru ceea ce a numit un 'incident grav', într-un mesaj difuzat vineri dimineaţă şi publicat de asemenea pe site-ul său.

„Joi seară, ediţia specială consacrată de BFMTV morţii presupusului autor al atentatului de la Strasbourg a fost perturbată la 22:21 de un fond muzical. Echipa tehnică responsabilă pentru sunet a recunoscut că se află la originea acestui incident grav şi invocă o «eroare de manipulare»”, a indicat BFMTV.

Postul a precizat că a declanşat o anchetă internă pentru a elucida toate circumstanţele acestui incident. „Prezentăm scuzele noastre telespectatorilor pentru acest incident care s-a produs independent de voinţa noastră”, a adăugat canalul BFMTV, parte a grupului media Altice.

Autorul atentatului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, Cherif Chekatt, urmărit de două zile de sute de poliţişti, a fost împuşcat mortal joi seară în oraşul din estul Franţei de la frontiera cu Germania.

Cherif Chekatt „făcea parte dintre soldaţii Statului Islamic", a anunţat la puţin timp după moartea sa agenţia de propagandă a organizaţiei jihadiste Statul Islamic, AMAQ. El a fost ucis în cartierul Neudorf, din sudul oraşului, unde a crescut şi unde i s-a pierdut urma marţi seară după atacul său sângeros. În zonă a fost deplasat joi seară un important dispozitiv de poliţie.

Peste 700 de membri ai forţelor de ordine se aflau în căutarea atacatorului care a ucis trei persoane, printre care şi un turist thailandez, şi a rănit 13 marţi seară, la Târgul de Crăciun, în centrul istoric al Strasbourgului. Mai multe operaţiuni ale poliţiei se desfăşuraseră deja în Neudorf înainte de găsirea şi anihilarea bărbatului. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri