Sari la conținut

Galatasaray le-a retras legitimaţiile de membru lui Hakan Şukur şi Arif Erdem, din cauza apropierii de Fethullah Gulen

Oficialii clubului Galatasaray Istanbul au decis, duminică, retragerea legitimaţiilor de membru pentru foştii internaţionali Hakan Şukur şi Arif Erdem, din cauza apropierii de predicatorul Fethullah Gulen, informează News.ro.

Hakan Sukur GettyImages-456988822

Hakan Șukur, foto: GettyImages

Sâmbătă, Adunarea Generală a clubului s-a opus acestei măsuri, lucru care nu a fost pe placul autorităţilor turce. „Adunarea Generală trebuie să remedieze imediat această eroare”, a declarat ministrul Sportului, Akif Cagatay Kilic. Conform publicaţiei Hurriyet, conducătorii grupării Galatasaray au decis, duminică, excluderea celor doi foşti fotbalişti deoarece „nu şi-au plătit cotizaţiile”.

Pe numele lui Hakan Şukur, care s-a stabilit de mai mulţi ani în SUA, şi Arif Erdem sunt emise mandate de arestare din vara trecută, ei fiind bănuiţi de legături cu mişcarea Fethullah Gulen după tentativa de puci din 15 iulie.

În noaptea de 15-16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă.

Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat.