George Friedman. Ce este cu adevărat interesant în scandalul informaţiilor dezvăluite de Trump ruşilor

Data actualizării: Data publicării:
george friedman captura minunata

Nu este anormal ca SUA să împărtăşească informaţii sensibile, chiar şi cu ruşii, susţine George Friedman, fondatorul Stratfor şi al Geopolitical Futures, două organizaţii de elită în sfera previziunilor şi analizei geopolitice. Însă, susţine Friedman, cu adevărat interesant este altceva.

Un cunoscător al cercurilor politice şi de informaţii din SUA, George Friedman arată, într-o declaraţie pentru agenţia Bloomberg, că mai există o latură importantă a scandalului iscat de discuţia preşedintelui Donald Trump cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi ambasadorul Moscovei la Washington, Serghei Kisliak: „Cu adevărat interesant este cine a scurs informaţia (către Washington Post). Când discuţia a avut loc erau oameni în acea încăpere”. „Erau acolo oficiali grei”, adaugă analistul.

Intervenţia audio a lui George Friedman la Bloomberg poate fi ascultată AICI.

Zilele trecute, președintele Donald Trump și-a apărat "dreptul absolut" de a împărtăși informații confidențiale cu oficialii ruși, după articolul apărut marți în Washington Post. Într-un mesaj publicat pe Twitter, președintele SUA afirmă că a dezvăluit "fapte legate de terorism și securitate aviatică" și că își dorește ca Rusia să facă mai multe pentru a combate Statul Islamic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri