Germania, avertismente despre Brexit

Data actualizării: Data publicării:

Dacă Uniunea Europeană va pierde sau va câştiga de pe urma unui Brexit depinde doar de acordurile care vor fi negociate cu Londra. Este părerea vicecancelarului Germaniei.

Sigmar Gabriel este de părere că dacă Bruxellesul organizează greșit ieşirea Marii Britanii din UE, atunci vor exista mari probleme, iar pentru a evita aceste probleme, oficialul german spune că nu trebuie să îi fie permis Londrei să păstreze lucrurile frumoase care ţin de Europa fără să îşi asume responsabilităţi. Şi mai face o declaraţie Sigmar Gabriel despre viitorul Uniunii Europene.

El este de părere că negocierile pentru acordul comercial de liber schimb între Uniunea Europeană şi Statele Unite au eşuat şi dă vina pentru asta pe americani.

Sigmar Gabriel, vicecancelar şi ministrul german al Economiei: „Potrivit evaluării mele, negocierile cu Statele Unite au eşuat de facto, deşi nimeni nu vrea să o recunoască. Au fost 14 runde de negocieri pentru 27 de capitole şi nu a existat nicio declaraţie comună. Iar asta se întâmplă pentru că Statele Unite, de exemplu, vor lucruri pe care le refuză Canadei. Statele Unite sunt furioase pentru faptul că noi, Uniunea Europeană, ajungem la o altă înţelegere cu Canada pentru că americanii nu au vrut asta. Nu trebuie să ne permitem să ne supunem propunerilor americanilor. În Europa avem modul nostru de a trăi împreună, iar principiul precauţiei, pe care l-aţi menţionat se înscrie aici şi este înscris şi în preambulul acordului cu Canada.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri