Germania nu va livra avioane de luptă Ucrainei, afirmă ministrul german al Apărării

Data publicării:
Boris Pistorius vorbește la un microfon
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a respins vineri posibilitatea livrării de avioane de luptă germane Ucrainei, în cursul reuniunii aliaţilor occidentali desfăşurate la baza aeriană americană de la Ramstein (Germania), a consemnat dpa.

Germania poate totuşi furniza piloţilor ucraineni aeronave pe care să le poată opera prompt şi cărora să le poată asigura service pe plan local, a menţionat Pistorius, în timpul convorbirilor axate pe coordonarea livrărilor de arme către Ucraina.

"Nu e ca şi cum ai schimba o maşină de închiriat cu alta", a adăugat el, referindu-se la diferenţele dintre avioanele de luptă ale celor două ţări.

Aeronavele germane Tornado şi Eurofighter au capacităţi diferite de cele necesare în Ucraina, a precizat ministrul german, potrivit Agerpres.

Joi, Boris Pistorius a reacționat la declarațiile lui Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg privind o posibilă aderare a Ucrainei la NATO. Oficialul german a spus că „nu este momentul” pentru a se purta această discuție dar că „ușa este întredeschisă”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri