Germania propune crearea unei zone de securitate în nordul Siriei, sub control internaţional

Data publicării:
Annegret Kramp-Karrenbauer tine un discurs dupa ce a fost aleasa lider al CDU in locul angelei merkel
Annegret Kramp-Karrenbauer Foto: Guliver/Getty Images

Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a sugerat luni crearea unei zone de securitate în nordul Siriei care să îi protejeze pe civilii strămutaţi şi să asigure continuarea luptei împotriva miliţiilor grupării Stat Islamic, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Este pentru prima oară când executivul german propune o misiune militară în Orientul Mijlociu. Dacă va obţine sprijinul Turciei şi al Rusiei, este de aşteptat ca Berlinul să trimită soldaţi în Siria ca parte a misiunii.

„Sugestia mea este să constituim o zonă de securitate controlată internaţional, care să implice Turcia şi Rusia”, a declarat ministrul şi liderul conservatorilor germani, Annegret Kramp-Karrenbauer, într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Această măsură ar trebui, de asemenea, să contribuie la stabilizarea regiunii, astfel încât civilii să se poată dedica reconstrucţiei şi refugiaţii să se poată întoarce în mod voluntar, a mai spus Kramp-Karrenbauer.

Ministrul german a adăugat că a discutat cu Angela Merkel despre ideea unei zone de securitate în nordul Siriei şi ci-a informat pe cei mai importanţi aliaţi ai Germaniei cu privire la propunere.

Această propunere ar putea creşte tensiunile în cadrul coaliţiei aflate la guvernare la Berlin, deoarece social-democraţii sunt sceptici faţă de orice implicare militară directă în Siria. Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a susţinut ideea, afirmând că s-a săturat să îi audă pe politicienii germani cum îşi declară îngrijorarea faţă de violenţa din Siria fără a acţiona. Germania şi partidele aflate la guvernare trebuie să facă mai mult şi să contribuie la soluţionarea crizelor internaţionale, a subliniat ministrul german al apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri