Germania relaxează unele restricții anti-Covid. Școlile și unele magazine vor fi redeschise treptat, începând cu 4 mai

Data actualizării: Data publicării:
Bundestag Debates Third EU Greece Aid Package
Foto: GettyImages

Școlile din Germania se vor redeschide treptat, începând cu data de 4 mai, a anunțat cancelarul Angela Merkel. Totodată, șefa Executivului german a mai declarat că măsura distanțării sociale va fi extinsă până pe 3 mai, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, potrivit AFP.

Pe lângă redeschiderea parţială a şcolilor şi liceelor, guvernul va permite și reluarea activității în magazinele cu o suprafaţă mai mică de 800 de metri pătraţi, iar cetățenilor li se recomandă să poarte măști de protecție în mijloacele de transport în comun, pe stradă și la cumpărături. 

De asemenea, Angela Merkel a mai anunțat, într-o videoconferinţă cu liderii celor 16 landuri, că adunările publice cu un număr mare de participanți sau unele competiții sportive vor fi interzise până pe 31 august.

Cancelarul german a avertizat că Germania a realizat până acum doar un succes fragil, parţial împotriva epidemiei. Amintind că nu există încă un vaccin împotriva noului coronavirus, ea le-a cerut compatrioţilor săi să dovedească în continuare 'prudenţă extremă'.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri