Germania transmite ferm că nu vrea petrol rusesc. Rusia susține că a primit solicitări din partea statului german pentru țiței

Data actualizării: Data publicării:
steagul Germaniei
Germania susține că nu va cumpăra deloc în 2023 petrol din Rusia. Foto: Profimedia Images

Germania, cea mai mare economie a Europei, a anunțat marți că va importa petrol din Kazahstan, respingând astfel orice fel de speculații potrivit cărora la începutul anului 2023 ar cumpăra petrol de la ruși, transmite Bloomberg.

Recent oficialii germani au informat că intenţionează să pună punct importurilor de petrol rusesc până la finele lui 2022. Însă aceste declaraţii au fost puse sub semnul întrebării după ce directorul general al companiei care deţine reţeaua de conducte petroliere din Rusia a spus că a primit solicitări pentru livrarea de ţiţei rusesc în primul trimestru din 2023.

În mod istoric, rafinăriile germane de la Leuna şi Schwedt au fost puternic dependente de importurile de petrol rusesc livrat prin conducte. Acum, petrolul livrat Germaniei prin conducta Drujba, cel mai important oleoduct din Europa, va proveni din Kazahstan, chiar dacă un acord în acest sens nu a fost încă finalizat.

"Informaţiile potrivit cărora Germania a comandat petrol din Rusia nu sunt adevărate", a declarat o purtătoare de cuvânt de la Ministerul german al Economiei. "Companiile petroliere de la rafinăriile Leuna şi Schwedt nu vor mai comanda petrol rusesc în anul care va veni", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Rafinăria PCK de la Schwedt "şi-a rezervat capacităţi pentru ţiţei kazah în sistemul de conducte", începând încă din luna ianuarie, a mai spus purtătoare de cuvânt de la Ministerul german al Economiei.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri