Germania va repatria 22.500 de litri de bere din Afganistan

Data publicării:
cutii bere
Sursa foto: Profimedia Images

Germania a anunțat că va aduce înapoi în țară peste 22.500 de litri de bere din Afganistan, în cadrul operațiunii de retragere a forțelor NATO, informează BBC.

Comandanții au interzis recent soldaților să consume alcool, întrucât violențele au crescut în Afganistan înaintea retragerii.

Forțele germane nu au reușit să vândă cantitatea de alcool pe plan local din cauza diferențelor de ordin religios și cultural.

Christina Routsi, un purtător de cuvânt al ministerului Apărării, a anunțat luni că a fost găsită o companie civilă pentru repatrierea berii.

În aprilie, președintele american Joe Biden a anunțat că forțele SUA se vor retrage din Afganistan până la 11 septembrie 2021. Aliații NATO au anunțat ulterior că vor face același lucru.

Publicația Der Spiegel a scris vineri că forțele germane aveau un surplus uriaș de alcool la bazele lor din Afganistan. Soldații germani aveau voie să consume două doze de bere pe zi, sau o măsură echivalentă din altă băutură alcoolică.

Peste 60.000 de doze de bere și sute de sticle de vin și șampanie se află la baza Marmal din nordul Afganistanului, potrivit Der Spiegel.

Christina Routsi a anunțat că aceste băuturi vor fi aduce înapoi în Germania până la retragerea ultimilor soldați germani.

Germania încă are peste 1.100 de soldați staționați în Afganistan.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri