Gestul provocator al premierului Thailandei care i-a lăsat fără cuvinte pe jurnaliști

Data publicării:
thailanda

Premierul Thailandei, Prayuth Chan-ochahas, a evitat într-un mod „original” să răspundă întrebărilor jurnaliștilor la finalul unei conferințe de presă.

În momentul în care jurnaliștii, adunați în curtea guvernului din Bangkok, au încercat să îi pună întrebări premierului thailandez, acesta a făcut un gest care i-a lăsat fără cuvinte.

„Dacă vreți să puneți întrebări legate de politică sau de conflict, întrebați-l pe tipul ăsta”, a spus presei Prayuth Chan-ochahas, arătând spre „sosia” lui din carton. 

Premierul ținuse un discurs la guvern cu ocazia Zilei Copilului.

Presa locală a scris să versiunea din carton a lui Prayuth fusese pregătită elevii care ar fi vrut, la sfârșitul conferinței, să se pozeze cu acesta, relatează Euronews.

Prayuth Chan-ochahas a devenit șef al Executivului în 2014, după ce a condus o lovitură de stat împotriva regimului de atunci din Thailanda.

Atitudinea premierului față de presă nu este nouă. Potrivit The Washington Post, într-un alt context, Prayuth a aruncat cu o coajă de banană în jurnaliști, iar pe alții i-a amenințat în pulbic chiar și cu moartea, precizând apoi că a fost doar o glumă.

Într-un „spectacol” similar de dispreț „hazliu” la adresa presei, și președintele Cehiei, Miloș Zeman, a făcut septembrie 2017 un gest șocant într-o conferință de presă. Șeful administrației prezidențiale a apărut cu un Kalașnikov de jucărie inscripționat cu mesajul: „Pentru jurnaliști”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri